top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

“Infinite is de overtreffende trap van toekomst”

Maes Mattress Ticking

Wij zijn Amal

Maes Mattress Ticking is een trots West-Vlaams familiebedrijf. Ze maken al generaties lang hoogkwalitatieve Belgische damast matrastijken. Voor Maes mattress Ticking is duurzaamheid niet enkel een verantwoordelijkheid, maar ook een kans om toegevoegde waarde te bieden. En dus wilden ze werk maken van een eerste duurzaamheidsprogramma dat de krijtlijnen trekt richting een duurzame toekomst.

Wij bij Bigtrees hielpen hen daar natuurlijk graag bij. We schreven in samenspraak met de familie een duurzaamheidsstrategie onder de naam “infinite”.

En werkten daar ook de nodige communicatiemiddelen voor uit. Zodat Maes Mattress Ticking met de stappen die ze vandaag neemt haar toekomst veilig kan stellen. 

Infinite omvat drie belangrijke engagementen:

  • Infinite brengt mensen samen: als familiebedrijf komt het welzijn van hun mensen altijd op de eerste plaats. Het mooiste bewijs daarvan is dat hun medewerkers gemiddeld meer dan 17 jaar in dienst zijn.
     

  • Infinite beperkt de operationele impact: Eind 2023 wordt de koolstofvoetafdruk (scope 1 en 2) in kaart gebracht volgens de IPCC-normen. En zullen ze die informatie gebruiken om verder te evolueren naar klimaatneutrale productie.
     

  • Infinite begeleidt Maes naar een circulaire toekomst: Omdat de bronnen van grondstoffen niet oneindig zijn, gelooft Maes dat hun producten dat wél moeten zijn. Ze zetten dan ook graag hun schouders onder een circulaire toekomst. Als high-end fabrikant onderzoeken ze alle mogelijke natuurlijke materialen om tot een volledig circulair product te komen.

bottom of page