top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Restjes in de frigo?
Restjesredders to the rescue!

Restjesredder

OK toekomst

Voedselverspilling is een lastig af te leren gewoonte in onze westerse wereld. We kopen & koken soms te veel, en hoewel we het allemaal stom vinden, moeten we aan het eind van de week toch weer een hoop in de vuilbak smijten. Hoe maak je daar nu een einde aan? Het is een feit dat nieuwe ‘goede’ gewoontes aanleren, makkelijker is dan oude ‘slechte’ gewoontes afleren. 

Vandaar dat de stad Gent in haar strijd tegen voedselverspilling je vooral een nieuwe manier van tegen restjes aankijken wilde aanleren. Restjes als basis voor laagdrempelige, eenvoudige, en vooral smakelijke gerechtjes. Zoals een croque, een soepje, een quiche of een wrap.

Enter De Restjesredders, een groep supersimpele bereidingen die elk restje weet te redden uit de klauwen van de vuilbak. Supersoeper hakt alle groentjes in de pan, en maakt er dan een lekker soepje van. Captain Croque is vooral een held in het redden van broodrestjes. Lady Quiche is totaal niet quichekeurig in haar ingrediënten, want van alles kun je een quiche maken. En dan is er natuurlijk nog Wrapman, die alle restjes oprolt en er een gerechtje van maakt.

De superhelden van de Restjesredders leven met name op de social kanalen van de stad Gent. Daar brengen ze tips en receptjes en helpen je herinneren aan je nieuwe goede gewoonte om jouw restjes te redden.  De Restjesredders  werden onweerstaanbaar schattig geïllustreerd en geanimeerd door onze collega Leyre. En ze kregen, omdat we het niet konden laten, zelfs ieder een eigen jingle. “Is het een Wrap? Is het een man? Het is Wrapmaaaaaan!”

bottom of page