Open Site Navigation
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees
Open Site Navigation

Het Restorestje

Het Restorestje

Hoe zorg je ervoor dat een hele stad minder voedsel verspilt?

Dagelijks verdwijnt er heel wat voedsel van op het bord… recht in de vuilbak. Zonde. Zeker in een stad die de strijd tegen voedselverspilling serieus neemt. Gelukkig bedachten de Gentenaars een oplossing voor dit probleem.

In Gentse restaurants kan je jouw overschotjes gewoon meenemen in een elegant doosje.

Voedselverspilling zorgt voor een onnodig zware druk op het milieu en klimaat. Om van Gent een klimaatstad te maken is het dus belangrijk om ook voedselverspilling tegen te gaan. 

Daarom lanceerde de Stad Gent in januari 2015 het Restorestje: Gentenaars kunnen hun restjes op restaurant in een elegant doosje meenemen naar huis.

Baardappeltjes

Om het initiatief extra in de kijker te zetten tijdens de eindejaarsperiode, maakten we een leuk filmpje. Bekijk het hier:

Een elegant doosje

 

Nadat het grote publiek de naam koos (meer dan 6.000 stemmen), namen wij het design van het doosje voor onze rekening.

Deelnemende restaurants herken je aan de sticker ‘Vraag hier je Restorestje’. Restauranthouders kunnen doosjes en stickers gratis ophalen bij de stad.

Voedselverspilling zorgt voor een onnodig zware druk op het milieu en klimaat.

De voordelen?

  • Er belandt minder voedsel in de vuilbak;

  • Gentenaars kunnen een tweede keer genieten van de kookkunsten van de chef-kok;

  • Wie een Restorestje gebruikt, helpt mee om van Gent een klimaatstad te maken.

In de prijzen

 

In december 2015 maakte Van Dale bekend dat het Restorestje door het grote publiek verkozen werd als Woord van het Jaar in de categorie Lifestyle. Daarnaast won het Restorestje in februari 2017 de eerste Food Waste Award.

Wil je weten hoe we jouw 'good things' laten groeien?

Merci voor je bericht!

KMO PORTEFEUILLE   |   DISCLAIMER ​  |   PRIVACY & COOKIE POLICY

dienstverlener

Met onze vork hebben we een krachtig wapen in handen: elke dag kiezen we minstens drie keer wat we zullen eten. En dat heeft een impact op de planeet en op onze medemens.

Samen met onze vriendinnen van EVA (Proveg België) strijden we alweer heel wat jaren voor een plantaardiger dieet. Dit keer deden we dat in de vorm van een kookboek vol plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst, dat we vormgaven.

Met onze vork hebben we een krachtig wapen in handen: elke dag kiezen we minstens drie keer wat we zullen eten. En dat heeft een impact op de planeet en op onze medemens.

Samen met onze vriendinnen van EVA (Proveg België) strijden we alweer heel wat jaren voor een plantaardiger dieet. Dit keer deden we dat in de vorm van een kookboek vol plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst, dat we vormgaven.