top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

CO2 berekenen,
reduceren en
compenseren

Ruben Reners 
Datum: 26 september
Waar: bigtrees Gent

Wat kan je verwachten

We weten allemaal wel dat op 1 januari 25 dat de wetgeving rond carbon weer een stapje strenger wordt. En we weten ook allemaal wel dat we er nu “écht eens werk van moeten maken”. Maar hoe begin je eraan? Wat ga je in kaart brengen? Met welke tools werk je het beste? Hoe ga je reduceren? En wat zijn slimme manieren om te compenseren?

 

In deze super praktische opleiding leert Ruben Reners je hoe je de CO2-score van je organisatie of je projecten kan berekenen, beoordelen én verbeteren. Je leert slim in te spelen op steeds strengere regelgeving en je profiteert van de kennis van koplopers. Aan het eind van de dag wandel je naar buiten met heel veel expertise, goesting om aan de slag te gaan én een plan van aanpak voor de CO2-reductie van jouw organisatie of project!

Over Ruben

Ruben is een freelance carbon expert die super graag bedrijven helpt met het behalen van hun doelstellingen op gebied van duurzaamheid en meer specifiek de CO2-voetafdruk. Hij heeft een indrukwekkende kennis omtrent carbon footprinting, LCA en energiereductie. En doordat hij zelf over goede projectmanagement skills beschikt, weet hij hoe je dit projectmatig op kan zetten en dus succesvol kan doorvertalen naar de praktijk. Hij gaf al eerder opleidingen voor o.a. Voka en CEO’s4Climate en is door zijn praktijkgerichte aanpak de geknipte man om je een flink eind op weg te helpen richting klimaatneutraal!

Voor

  • Zaakvoerders

  • CSRD managers

  • Project managers

 
En voor iedereen die het tijd vindt om nu eens echt werk te maken van de carbon footprint van zijn of haar bedrijf.

Praktisch

€ 850 1p

€ 650 vanaf 2p

 

Duur: 1 dag

Locatie: Gent 

Taal: Nederlands

Wie voor 15/08 inschrijft betaalt €699 !!!

Programma

9-10

De basis: klimaatverandering en CO2-voetafdruk

10-11

Alles over taxonomy en CSRD en wetgeving die eraan komt.

11-12

Hoe CO2 berekenen? De verschillende methodes en tools.

13-14u30

CO2-reductie en -compensatie.

14u30-17u

Een framework voor je eigen organisatie.

Hou mij op de hoogte

Kan je nu niet, maar wil je wel op de hoogte worden gehouden van nieuwe data of opleidingen, of heb je eeen andere vraag: hier kan je ze stellen.

Hi, 

ik ben Eline, jouw opleidingscoördinator. Heb je vragen over deze opleiding? Ik ben er om te helpen en om je helemaal gerust te stellen

Wat anderen vertellen over de trainingen van Tom

Wachten op recensie.

Wachten op recensie.

Wachten op recensie.

bottom of page