top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Design for good

Hoe impact creëren als visual designer.

Ann Debeuf

Hoe ga je als grafisch designer duurzamer aan de slag? Waar ligt jouw grootste impact? Wat kan je zelf veranderen en welke informatie kan helpen om jouw klant of baas andere keuzes te laten maken? Daarvoor heb je een bredere kijk nodig. Wat op het eerste zicht een goede oplossing lijkt, is vaak niet echt beter voor het milieu. 

Ook de perceptie van jouw klant of de eindgebruiker is niet altijd de juiste. Je wordt wegwijs gemaakt in de principes van circulaire economie en je krijgt strategieën aangereikt om duurzaam design te implementeren in je designproces, gaande van ‘design for less bad’ naar ‘design for good’. Het milieu wordt vanaf nu één van de stakeholders in je designproces. Ook greenwashing komt uitgebreid aan bod, naast meer praktische zaken zoals welke inkten, druktechnieken of papiersoorten nu echt beter zijn voor het milieu. Want jouw creativiteit is je belangrijkste troef is als ‘force for good’!

Wat

Open opleiding bij Bigtrees Impact Lab Gent 

Aanpak

75 euro (maximaal 12 personen).

Prijs
Doelgroep

Iedereen betrokken in het grafisch designproces. Grafisch ontwerpers, visual designers, brand designers…

28/11 of 5/12 (telkens van 14u tot 17u)

Data

Ann Debeuf 

Ann Debeuf is lector en onderzoeker aan de AP Hogeschool, departement Media, Design & IT. Haar expertise is breed en gaat van concept over creatie tot het technische luik (denk aan colormanagement, advanced InDesign, alles rond PDF, digitale publicaties, ...) Momenteel ligt haarfocus meer op (duurzame) verpakkingen en structural design. Zij is ook auteur van het boek Plakkend Design. Een heldere vorm voor jouw boodschap. In de lay-out van het boek past ze zelf haar richtlijnen toe. Als onderzoeker ligt het thema ‘Responsible Design’ haar nauw aan het hart. Daar tracht ze impact te creëren bij visual designers door hen te ondersteunen en te inspireren in hun stappen rond duurzaamheid.

Wil je deelnemen aan dit programma?
Registreer je alvast bij christoph@bigtrees.be

Interesse?

bottom of page