top of page
 • linkedin bigtrees
 • instagram bigtrees
 • facebook bigtrees

Wannes Van Giel

Wannes Van Giel, founder en ceo van bigtrees, is een activist vermomd als ondernemer. Zijn campagnes leverden tal van impact awards op. Hij werkte onder meer voor Reynaers Aluminium, Beaulieu International Group, Reynaers Group, Ajinomoto, Argenta en verzorgde tal van overheidscampagnes waaronder Donderdag Veggiedag.

Els De Geyter

Als adviseur en interimmanager begeleide Els De Geyter diverse organisaties in hun transitie naar toekomstbestendig leiderschap en het ontwerpen van een passend 'People & culture' kader. Zo werkte ze voor  Storyme, Showpad, Mediagenix, Xylos, Baloise, Axa, Proximus, ILean. Vandaag past ze duurzaam leiderschap zelf toe in de context van haar nieuwe tech startup Vizar en haar non profit organisatie Baerekracht.

Lettemieke Mulder

Lettemieke Mulder leidt al meer dan 15 jaar Lettemieke duurzaamheidsprogramma’s volgens de waardes van het triple bottom line model bij wereldwijde merken waaronder Unilever, Tetra Pak, First Solar en Sony. Ze is gespecialiseerd in o.a. multi-stakeholder partnering, duurzaam waardeketenbeheer, interne en externe beleidsmaking en communicatie, en het identificeren en ontwikkelen van op duurzaamheid gebaseerde kansen in markten wereldwijd.

Henk Vandenbroucke

Henk Vandenbroucke kwam in zijn carrière in aanraking met heel diverse manieren van leiden en organiseren.. Als consultant, coach en interim manager helpt hij mensen en teams op hun weg naar een meer menselijke, wendbare en performante werkomgeving, waarin alle leden echt zichzelf kunnen zijn, zich kunnen ontwikkelen en autonoom kunnen bijdragen aan de bestaansreden van hun organisatie. Henk werkt(e) onder meer voor Euroclear, Porthus, SD Worx, The Birdhouse, Phusis en zijn eigen adviesbureau Talang.

Elfrieke van Galen

Elfrieke van Galen is partner bij The Rock Group en heeft een juridische achtergrond en uitgebreide managementervaring in de logistieke en dienstverlenende sector. Ze heeft meer dan 20 jaar gewerkt in de luchtvaartindustrie als o.a. directeur van KLM Cityhopper, CEO van KLM UK, en Senior Vicepresident CSR en Communicatie bij KLM. De afgelopen 8 jaar heeft ze met een breed scala aan organisaties en industrieën gewerkt om duurzaamheid te verankeren in hun bedrijfsstrategie, operaties en waardeketens. Zij doceert beginnende toezichthouders ’toezicht op duurzaamheid’.

De auteurs

Handboek duurzaam ondernemen

Minder kosten, meer klanten en geëngageerde medewerkers.

Wat zijn de belangrijkste acties om je bedrijf te verduurzamen? 

Hoe kan je medewerkers engageren en de markt overtuigen?

Hoe evolueer je zelf naar duurzaam leiderschap?

 

Duurzaamheid is geen benchmark, maar de hoeksteen van onze economie.  Die overtuiging verbindt de auteurs van dit boek. Lang voor duurzaamheid binnen kwam in de bestuurskamers en de netwerkevents, bouwden Els De Geyter, Lettemieke Mulder, Henk Vandenbroucke, Elfrieke van Galen en Wannes Van Giel al aan een duurzame samenleving. De één als activist, de ander als ondernemer, consultant of lector. 


Allemaal leerden ze via opdrachten voor stakeholders in duurzaamheid (ondernemingen, de overheid, burgers en NGO’s) hoe ze de krachten kunnen bundelen voor een duurzame toekomst. Het resultaat, een bijzondere overtuiging dat duurzaam ondernemen als basis voor een veelzijdige en gezonde groei de enige echte logische keuze is.

 • Duidelijk referentiekader op sociaal, economisch en ecologisch vlak

 • Vertaalt de uitdagingen van de Europese Green Deal naar praktische handvaten voor duurzaam leiderschap en toont via templates (SDG’s, IDG’s…) en een uitneembaar actieplan aan hoe je zelf aan de slag kan gaan. 

 • Bewijst met tal van praktische tips en praktijkvoorbeelden dat economie en ecologie geen vijanden, maar vrienden zijn.

Waarom?

DEEL 1

 • Wat is duurzaamheid en duurzame groei? 

 • Wat komt er op je onderneming en je medewerkers af?

 • De belangrijkste acties en doelstellingen om je bedrijf te verduurzamen

 • Hoe zorg ik dat duurzame groei consistent en geloofwaardig is?

 

DEEL 2

 • Hoe kan ik zélf  veranderen richting duurzaam leiderschap?

 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn organisatie volgt en hoe kan ik mijn medewerkers engageren?

 • Hoe kan ik mijn omgeving verduurzamen?

 • Hoe kan ik de markt overtuigen?

Wat?

 • Op maat van mensen die duurzame organisaties en ondernemingen willen bouwen en aansturen (met focus op middenkaders)

 • Leidinggevenden die het verschil willen maken op het gebied van duurzaam en wendbaar ondernemen

 • Studenten management, leiderschap, ondernemen, bedrijfseconomie

Voor wie?

Handboek duurzaam ondernemen

Handboek duurzaam ondernemen verschijnt op 1 november 2023 en kost 34,99€.

KMO PORTEFEUILLE   |   DISCLAIMER ​  |   PRIVACY & COOKIE POLICY

dienstverlener

Met onze vork hebben we een krachtig wapen in handen: elke dag kiezen we minstens drie keer wat we zullen eten. En dat heeft een impact op de planeet en op onze medemens.

Samen met onze vriendinnen van EVA (Proveg België) strijden we alweer heel wat jaren voor een plantaardiger dieet. Dit keer deden we dat in de vorm van een kookboek vol plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst, dat we vormgaven.

Met onze vork hebben we een krachtig wapen in handen: elke dag kiezen we minstens drie keer wat we zullen eten. En dat heeft een impact op de planeet en op onze medemens.

Samen met onze vriendinnen van EVA (Proveg België) strijden we alweer heel wat jaren voor een plantaardiger dieet. Dit keer deden we dat in de vorm van een kookboek vol plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst, dat we vormgaven.

bottom of page