top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Eenzaamheidsmeter

Spits

Hoe laat je CEO’s nadenken over duurzame mobiliteit?

Spits wil de mobiliteit in de zuidelijke rand van Gent verbeteren. Ze ondersteunen werkgevers om een intern mobiliteitsbeleid uit te werken en coördineren duurzame mobiliteitsoplossingen op maat. Maar, hoe kunnen we ook CEO’s nauwer betrekken bij mobiliteit?

Spits nodigt drukbezette CEO's uit voor ontbijt en een babbel.

De regio’s Gent Zuid, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde verkeren in volle bloei. En dat brengt extra woon-werkverkeer met zich mee. 

De bedrijven in de zuidelijke rand kennen het probleem, willen er iets aan doen maar weten niet goed hoe

Spits helpt bedrijfsleiders door hen te wijzen op de voordelen van alternatief, duurzamer vervoer. Maar: die bedrijven voelen zich niet altijd gehoord.

Luisterend oor

Daarom wil Spits de CEO’s aan het woord laten. Door hen de kans te geven om hun input te geven over de mobiliteitsproblemen, voelen ze zich gehoord. 

Natuurlijk: CEO’s zijn drukbezette personen...

Ontbijtevent

Iedereen moet ontbijten. Zelfs CEO’s. Samen met Spits zetten we een ontbijt evenement op poten. We nodigden CEO’s uit om dieper in te gaan op de uitdagingen die hun bedrijven te wachten staan. We trapten het evenement op gang met een intro video. Deze video (bekijk 'm hieronder) dompelde de CEO's meteen onder in het thema van de dag

Experten aan het woord

Vervolgens maakten we de problemen via een interactieve sessie bespreekbaar. Ook nodigden we sprekers en een gespecialiseerd onderzoeksbureau uit.

Recept voor de toekomst

Alle input van de CEO’s werd verzameld en samengevat in een Recept voor de Toekomst. De aanwezigen vonden enkele dagen later zo’n recept in hun postbus.

Zo kregen de CEO’s een duidelijk zicht op wat er fout liep, wat er snel aangepakt kon worden en vooral… het gevoel eindelijk gehoord te worden omtrent de mobiliteitsproblemen in de zuidelijke rand. Wordt vervolgd!

bottom of page