top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Innovation Playground

Hoe kan je alle coronahelden gepast bedanken?

Het Heldenbos is een blijvend monument dat groeit en leeft.

Elke avond, exact om acht uur, applaudisseren we voor alle coronahelden. Een prachtig gebaar, maar geen tastbare herinnering aan alles wat zorgverleners, supermarktbedienden, postbodes of andere helden voor ons doen. Daarom zochten we een gepaste manier om al deze helden blijvend te bedanken.

Nood aan groen

Op dit moment is het coronavirus een trauma dat de hele wereld treft. Grote delen van de wereldbevolking moeten lang binnen blijven. diegene die nog steeds naar buiten kunnen gaan, zoeken rust en ontspanning in parken, natuurreservaten, bossen,... De dagelijkse wandeling is vaak het hoogtepunt van de dag.

Bedoeling is om een boom te planten voor een coronaheld (dat kan je trouwens hier) en ook kort uit te leggen waarom je die held wilt bedanken. Wanneer je je boom gekocht hebt, kan je jouw held via social media laten weten dat je hem een boom hebt geschonken.

Een wereldwijd monument

 

In België zijn we al begonnen met dit project. Het Heldenbos wordt onderdeel van het Wullebos in Moerbeke, Oost-Vlaanderen en zal het hele jaar vrij toegankelijk zijn voor alle bezoekers.

Maar: aangezien alle landen precies dezelfde problemen hebben, zou het geweldig zijn als de rest van de wereld zich aansluit. Samen kunnen we één groot monument bouwen dat zich over de hele wereld uitstrekt.

Een bos voor alle helden

Meer dan ooit beseffen we het belang van bossen en groen. Daarom planten we een bos voor de helden die nu levens redden en onze samenleving in stand houden: de vuilnisman, de verpleegster in het ziekenhuis, de buurman die je boodschappen brengt.

Een bos als een groeiend eerbetoon en een blijvend symbool van ons geloof in de toekomst. Een Heldenbos.

Monumenten zijn uiterst belangrijk om een collectief trauma te verwerken.

In elke samenleving zijn monumenten uiterst belangrijk om het hoofd te bieden aan een collectief trauma.

Denk maar aan het Holocaust-monument in Berlijn, het vredesmonument in Hiroshima of het National 11 September Memorial in New York, om er maar een paar te noemen.

bottom of page