top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Nieuwe hoofdredacteur

Spits

Hoe help je werknemers duurzaam pendelen?

Je denkt spontaan aan Stallone Limbombe of Roman Jaremtsjoek bij het horen van Spits Gent? Mispoes. Als we het bij bigtrees over Spits Gent hebben, dan doelen we op het gloednieuwe mobiliteitscoördinatiecentrum van De Stad. Wij stonden in voor de naam, het logo, de website en nog een pak meer.

Pendeltijd, verloren tijd?

 

De regio’s Gent Zuid, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde verkeren in volle bloei. En dat brengt extra woon-werkverkeer met zich mee. Dat verkeer wil de Stad, samen met Traject en alle bedrijfsleiders uit de regio, in goede banen leiden. Een mobiliteitscoördinatiecentrum moet voor elke werknemer en elk bedrijf de meest duurzame en efficiënte pendelroute uitstippelen.

En er is meer

Het bleef trouwens niet bij een naam en logo. Zo stonden we mee in voor de organisatie van verschillende netwerkevents waar gezocht werd naar oplossingen voor mobiliteit in de zuidelijke rand van Gent. En ook de introductievideo komt uit onze koker. Je kan ‘m hier bekijken!

Ziet er goed uit

 

Nu nog een logo. Door van de ‘i’ van Spits een rijvak te maken dat omgetoverd kan worden tot voetpad, fietsstrook, rijbaan, vaargeul, spoor- of tramlijn belichaamt het logo perfect waar Spits voor staat: alternatieve en duurzame pendelroutes voor werknemers uit de zuidelijke rand van Gent.

 

In de ‘i’ van Spits kan je een voetpad, fietsstrook, rijbaan, vaargeul, spoor- of tramlijn zien.

Mobili-watte!?

Fantastisch idee, maar geef toe: ‘mobiliteitscoördiniatiecentrum’, dat bekt zo lekker niet. 

 

Na wat denkwerk kwamen we al snel uit bij ‘Spits’. Een toepasselijke naam voor een mobiliteitscentrum dat de ochtend- en avond-’spits’ in goede banen leidt - en dat bovendien op een ‘spits’-vondige manier.

bottom of page