top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Airborn

Gent Aan Zee

Hoe stoom je een stad klaar voor een klimaatneutrale toekomst?

De stad van de toekomst is ecologisch, groen en duurzaam. Met de opwarming van het klimaat en een stijgende zeespiegel in gedachten, zet Gent alles op alles om een klimaatneutrale stad te worden. Maar hoe krijg je ook alle inwoners mee?

Gent is goed bezig. Heel wat initiatieven in de stad houden zich bezig met duurzaamheid en klimaat: je hebt Gent en Garde, Vlot Gent, Too Good To Go en nog veel, heel veel meer. Om haar inwoners kennis te laten maken met al deze duurzame projecten, wilde de stad een toegankelijk overzicht van wat er allemaal gebeurt.

Kijk, daar vliegt een octopus

Wij stonden in voor de organisatie van het evenement en alle communicatie die daarbij komt kijken.

We kregen van de stad alle vrijheid om de huisstijl uit te werken from scratch. Zo kozen we voor een octopus als mascotte, Daarnaast maakten we posters, flyers en een handige folder met het volledige festivalprogramma. Ook alle signalisatie en bewegwijzering kwam van onze hand.

Meer nog. We zorgden voor een echte ‘Gent Aan Zee’-kusttram in Gent en lieten zelfs een gigantische octopus boven de stad zweven. Geen enkele Gentenaar kon negeren dat er iets groots stond te gebeuren.

 

We organiseerden het allereerste klimaatfestival van de stad

Het allereerste klimaatfestival

We nodigden alle Gentenaars gratis uit op het allereerste klimaatfestival van de stad en doopten het Gent Aan Zee. Als we de komende jaren niets ondernemen, dan ligt Gent binnenkort ook écht aan zee. 

Zon, zee, strand

Op Gent Aan Zee bewezen verschillende organisaties dat duurzaam leven een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. Bezoekers konden deelnemen aan interactieve workshops en luisteren naar heldere lezingen of een klinkend debat. 

Wie dat wou kon ook gewoon genieten van de lokale (vegetarische) keuken en een streepje muziek... want het is en blijft natuurlijk een festival.

Gent Aan Zee lokt duizenden bezoekers

Gent Aan Zee werd een overdonderend succes. We verwelkomden duizenden bezoekers. En dat op één dag tijd. Ze lieten zich inspireren door de verhelderende lezingen, aparte workshops en tal van duurzame initiatieven. 

Het is duidelijk: de zee maakt voorlopig geen kans in Gent. Enthousiaste bezoekers keerden terug met massa’s tips en inspiratie om van Gent een klimaatneutrale stad te maken. Bekijk de video voor een uitgebreid sfeerverslag.

bottom of page