top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Gent, een stad met bigtrees

Oscare

Hoe geef je mensen met brandwonden de aandacht die ze echt verdienen?

Oscare is een brandwondennazorgcentrum dat zich op allerhande manieren inzet voor mensen met littekens van brandwonden. Dat gaat van opvolging en nabehandeling van het litteken – zowel medisch als functioneel – over psychische en psychosociale begeleiding tot juridische hulp… Kort gezegd: ze geven mensen met brandwonden de aandacht die ze écht verdienen. Want verkeerde aandacht is er ook nogal eens…

Littekens van brandwonden zijn niet mooi, maar de manier waarop wij ernaar kijken is ook niet fraai.

Toen Oscare ons vroeg een TV-spot te maken voor de boodschap van Algemeen belang was die “verkeerde aandacht” meteen een dankbare invalshoek. De blikken die toevallige passanten trekken als ze geconfronteerd worden met iemand met littekens zijn vaak een stuk lelijker dan de littekens zelf.

Afschuw, schrik, schaamte… Geen pretje om steeds te merken dat jouw littekens die reacties oproepen bij passanten.

 

Dat werd dan ook de basis voor het script. Samen met regisseur Bert Bocanette zetten we een low budget shoot op in Mechelen. En low budget was in dit geval écht niet overdreven. Het halve personeelsbestand van Bigtrees plus hun familieleden moest worden opgetrommeld om te figureren. En lelijk kijken, lukte ons heel aardig, al zeggen we het zelf. Mocht het uiteindelijk niks worden met die duurzaamheidscommunicatie kunt u ons altijd nog bellen voor uiterst professioneel getrokken lelijk smoelwerk!

bottom of page