top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Hoe maak je van de Vlaamse tuin een écht natuurgebied?

Het oppervlak van Vlaanderen bestaat voor 8% uit tuin. En bijna al die tuinen hebben een gazon. Wat qua biodiversiteit ongeveer gelijk staat aan een woestijn.

 Wat als we die tuinen nu eens om zouden kunnen toveren tot échte natuur? Dan zou daar toch een geweldige winst te halen zijn voor de biodiversiteit én tegen de droogte in Vlaanderen…

Natuurinvest

Tuinrangers

Geweldig idee, waar dus ook een geweldig merk van gemaakt moest worden. Na het strategisch voorwerk, waarin het merkverhaal op punt werd gezet, werd Tuinrangers ook visueel tot leven gewekt.

We ontwierpen een logo, huisstijl, kleding, website, social media templates, noem maar op.

 En wat natuurlijk ook niet mocht ontbreken was een ‘safarikit’… Een pakketje vol toffe informatie en handige tools waarmee de bewoner na het bezoek van de Tuinranger zelf aan de slag kan om zijn of haar tuin om te toveren tot échte natuur. 

 Het doosje zelf is met een schaar om te toveren tot vogelsilhouetten die ervoor zorgen dat er geen gevederde vrienden meer tegen het raam knallen. In het doosje zit onder andere een loepenpotje, een tuinhekbordje, informatiefiches en niet in de laatste plaats een zakje bloemenzaad… Want als nu iedere Vlaming eens 1m2 gazon zou veranderen in een bloemweide dan ontstaat er een natuurgebied dat zijn gelijke niet kent qua grootte in Vlaanderen.

 Go Tuinrangers!

bottom of page