top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Vragen?

Heb je een idee dat je wil bespreken?
Een project dat je wil uitvoeren?
Laat het ons weten!

Stap 1: Bepaal welke impact jij wil maken

 

We helpen je bij de mentaliteitsomslag die ervoor zorgt dat je duurzaamheid niet meer ziet als een probleem dat je moet behandelen maar een opportuniteit die je medewerkers gelukkiger maakt, je producten beter en je merk populairder. Noem het een purpose of een sustainability mission. Dankzij een purpose zijn centen niet de enige parameter, je meerwaarde voor de samenleving is dat ook.

Stap 2: Teken een strategie uit

 

Je weet waar je naartoe wil, nu moet je een strategie uitsteken om je bedrijfsprocessen in lijn te brengen met dat doel. Dat is een duurzaamheidsstrategie. Bigtrees werkt samen met experten circulaire economie, social impact, klimaat, value chain om je bedrijf op weg te zetten naar een duurzame toekomst. Samen brengen we grootste uitdagingen in kaart om de impact van je hele waardeketen te verduurzamen.

 

De meest voor de hand liggende stappen zijn:

  • Doe een materialiteitsanalyse: welke onderwerpen hebben de grootste impact op de business en je stakeholders?

  • Doe een benchmark: hoe presteren we tov onze concullega’s?

  • Stel targets: tegen welke datum willen we welke meetbare impact?

Stap 3: Maak je duurzaamheidsinspanningen geloofwaardig

Communiceren over duurzaam is belangrijk, zo engageer je je stakeholders en je klanten om mee jouw duurzaam pad te bewandelen. Maar het is ook veel méér dan een vakje aanvinken voor je zomercampagne.

Een foute claim kan je in het vizier van greenpeace of fairfin brengen. Het bigtrees integratie-framework garandeert credibiliteit in rapportage. Wij brengen de stakeholders in kaart via een materialiteitsanalyse en een benchmark. Zo brengen we opportuniteiten en de risico’s in kaart. We kunnen ook aanbevelen om je aan te sluiten bij de juiste organisaties of brengen je in contact met duurzaamheidsdenkers die jouw sector beïnvloeden.

Wat doet het integratie-framework? 

  • Structureer je duurzaamheidsrapportage. Bigtrees werkt samen met GRI certified ESG experts. Ook voor ESG trends zoals taxonomy, future fit company, SBTI of SDG connecten we onze marketing expertise met de juiste consultant, als het even kan met specifieke ervaring in jouw sector.

  • Creëer transparantie en maak je klaar voor dashboard reporting.

Het begrip ‘duurzaamheid’ kent heel wat invullingen en heeft dus geen eenduidige betekenis.  Maar de vraag die iedere onderneming zich moet stellen is wel duidelijk:  Hoe kan je een duurzame onderneming worden? Wat is duurzame economische groei? En vooral hoe begin je eraan?

Een one-size-fits-all antwoord op deze vraag bestaat er dus niet. Bigtrees werkt dan ook op maat van de behoefte of de uitdaging die iedere onderneming zich binnen bepaalde sectoren stelt. We leveren gepersonaliseerde inzichten en vertalen deze naar een plan van aanpak, steeds gebaseerd op een schaalbare strategie en tastbare KPI’s. 

Bigtrees levert consultancy rond duurzaamheid binnen diverse domeinen (employer branding, go-to-market, gedragsveranderingcampagnes…) en diverse sectoren (bouw, bank en verzekering, retail…).

Consultancy.

Hoe kan je een duurzame onderneming worden? Wat is duurzame economische groei? En vooral hoe begin je eraan? 

bottom of page