top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

“Van een honderden pagina’s dik document naar een toffe video van 2 minuten”

Stad Gent

OK toekomst

Hoe ziet Gent er als woonstad uit in de toekomst? Welke woningen heeft de stad overmorgen nodig en waar gaan we die dan best bouwen? En hoe zorgt de Stad ervoor dat die woningen ook enigszins betaalbaar zijn en deel uitmaken van leefbare woonbuurten?

 

Op al dat soort vragen biedt De Woonstudie van de stad Gent antwoorden.

De belangrijkste uitdaging: De Woonstudie is een honderden pagina’s dikke studie die bedoeld is voor specialisten. Vandaar dat de Dienst Wonen ons vroeg om die materie tekstueel en visueel toegankelijk te maken. Met een aantrekkelijke brochure, een handige presentatie en een toffe video die de principes van de woonstudie op een laagdrempelige manier uitlegt.

En hoewel dit ons op het eerste zicht geen geweldig spannende opdracht leek, bleek het een heerlijk project te zijn waar we met veel plezier aan werkten. Niet in de laatste plaats vanwege een voortreffelijk contact met de klant, die van hun kant ook weer zeer tevreden waren met onze inbreng, getuige de mail die ze ons stuurde;

“Graag wil ik jullie bedanken voor de voortreffelijke en correcte samenwerking en voor de fantastische producten die jullie ons bezorgd hebben. Jullie vermogen om ons verhaal creatief en origineel om te zetten naar filmpje, presentatie en brochure heeft ons enorm enthousiast gemaakt.

Jullie verdienen de pluim van excellent werk! Ik heb er alle vertrouwen in dat we met jullie visuele vertaling van de toch wel complexe studie heel wat mensen kunnen informeren op een boeiende en toegankelijke manier.”

bottom of page