top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees
  • Writer's pictureWannes Van Giel

Bomen planten met Go forest

Bij bigtrees geloven we in de kracht van een boom. Het is de perfecte metafoor van hoe onze economie er zou moeten uitzien. Een boom die groeit, dat is het voorbeeld van hoe ecosystemen werken.Als een boom groeit dan……dragen de wortels bij aan beter bodemleven, door erosie te bestrijden en water toegankelijker te maken voor planten.
… zorg het hout van de stam en de takken voor voeding voor talloze insecten en nestmogelijkheid voor vogels. Hout van sommige boomsoorten is zelfs geneeskrachtig.
… zorgt de kruin voor CO2 opname en zuurstof afgifte. Bossen zijn ook klimaat- en neerslag regelaars.

… zorgen de bloesems voor leven voor bijen en creëren ze de beste parfums.
… zorgen de vruchten voor voeding voor ontelbaar veel diersoorten. En de overproductie van fruit, die zorgt voor een verrijking van de bodem.
 

Maar er is meer, dankzij het beheren van bossen stimuleer je ook duurzame lokale economieën.


Daarom planten we al enkele jaren met Go Forest, om iets terug te geven. Wij nemen met z’n allen namelijk zòveel van de natuur. En dit jaar hebben we meer geplant dan ooit. Omdat het zo nodig is en omdat onze plant-partner Go Forest zo mooi werk levert.


De bomen die we planten, groeien gegarandeerd op in projecten die de lokale bevolking versterkt. Geloof je het. Prima, heb je toch vragen? No problem want onze bomen zijn zichtbaar via de satelliet en gelockt in de blockchain.


Dit jaar hebben we voor 1500 euro geplant in Peru en voor 1500 in Congo. Wil je eens kijken? Klik gewoon op de link.


Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie?

Check onze pagina.

Comments


bottom of page