top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

Eenzaamheidsmeter

Vlaamse Overheid

Hoe laat je ook mensen zonder dak zonnepanelen leggen?

In Vlaanderen is er nog een enorm potentieel voor zonne-energie. Denk maar aan de onbenutte grote daken in je buurt zoals de sporthal, het ziekenhuis of het scoutslokaal. Die onbenutte ruimte wil het Vlaams Energieagentschap in kaart brengen.

Niet iedereen heeft het geld, de tijd... of simpelweg een dak voor zonnepanelen.

Heel wat Vlamingen willen graag zonnepanelen leggen. Logisch: zonnepanelen verlagen je energierekening, zijn een rendabele investering, een flinke stap naar energieonafhankelijkheid en ook nog eens duurzaam. Maar niet iedereen heeft er het geld, de tijd... of simpelweg een dak voor.

Op het dak van een ander

 

Onder het mom ‘Leg zonnepanelen op het dak van een ander!’ zetten we Vlamingen aan om geschikte daken voor zonnepanelen te nomineren. Op een website kan iedereen erg gemakkelijk aangeven waar geschikte daken zich bevinden.

Campagnevideo geeft goede voorbeeld

Samen met Dirk Domen lanceerden we een campagne met Iwein Segers in de hoofdrol. In de video verzamelt hij de locals van het fictieve dorp Vaarsegem in de plaatselijke voetbalkantine om na te denken over het meest geschikte dak in hun buurt. Zo willen we de Vlaming aanzetten om hetzelfde te doen: te brainstormen, geschikte daken te zoeken en vervolgens te stemmen op het beste dak in de buurt.

Media-aandacht

 

De video was te zien op één en Canvas. Daarnaast ondersteunde ook De Inspecteur (Radio 2) deze uitdaging en voerden we een online campagne op op Facebook en de vrt-websites, maar ook op demorgen.be en humo.be.

Tweeluik

 

Deze campagne maakt deel uit van een tweeluik. In april volgt ‘Overal Stroomversnellers’, waar burgers kunnen stemmen op hun favoriete lokale energieproject.

bottom of page