top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees
  • Writer's pictureWannes Van Giel

Waarom ik een boek schreef over duurzaam ondernemen

Ik heb dus een boek geschreven.


Enfin, ik heb een deel van een boek geschreven, we deden het met een team van 4. 


  • Els & Henk, die alles weten over duurzame organisaties en leiderschap

  • Lettemieke & Elfrieke die alles weten over duurzame wetgeving en strategie

  • En ikzelf dus, gepassioneerd door duurzaamheid, gedragsverandering en marketing

Het boek heet: Handboek Duurzaam Ondernemen. In deze blog stel ik de vragen die ook de uitgever, mijn lief en mijn klanten me stelden

Waarom was het nodig, er bestaat toch al zoveel?


Ja, maar weet jij welk boek je moet gaan lezen als ondernemer? Ik wist het niet. En daarom voorzien wij je een vertrekpunt dat je stap voor stap meeneemt in alle aspecten van duurzaam ondernemen. 


Voor wie heb je het boek geschreven?


Voor de KMO’s die gemotiveerd én ongerust zijn. Zeker in Vlaanderen zijn zij de ruggengraat van onze economie. Wat vaak gezegd wordt over burgers geldt ook voor hen: ze moeten wel meekunnen met de duurzaamheidstransitie. 


Nu zitten ze al te vaak gevangen in het gevoel dat duurzaamheid een grote regenwolk is die hun kant opdrijft. Wij tonen aan dat de regenwolk niet hoeft te zorgen voor natte kostuums, maar integendeel kansen geeft om ideeën en producten te ontkiemen.Waarom schrijf je een stuk over activisme, zijn dat niet onze tegenstanders?


Voor mij zijn activisten toekomstvoorspellers. Wat nu ondenkbaar is, is vaak later wetgeving. Denk bijvoorbeeld aan de veemarkt waar Michel Van Den Bosch van Gaia werd gemolesteerd omdat ze opkwamen voor betere omstandigheden voor de dieren, vandaag staan dierenrechten in de grondwet. Samenwerken met NGO’s en goed luisteren kan je echt een voorsprong geven.


Wat staat er zo nog in?


Alles wat je kansen geeft en alles wat je in je organisatie kan ondernemen. Lettemieke en Elfrieke reiken je een methode aan om te bepalen wat je wil bereiken. Henk en Els helpen je om je organisatie en je leiderschap te ontwikkelen en ikzelf schrijf hoe je duurzaamheid het beste vermarkt, zowel in je organisatie als erbuiten.


Wat kan ik ermee doen?


Het boek helpt je om vol vertrouwen van start te gaan, dankzij een aantal praktische frameworks. En de vele leuke voorbeelden, die zijn gewoon motiverend.Lees het, geef het door en spreek me erover aan. Samen maken we onze economie duurzamer!
 

Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie?

Check onze pagina.


 


Comments


bottom of page