top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees

5-daagse inspiratie- en belevenistour naar Oslo, één van de impact Hubs in het hoge Noorden. We bezoeken de Oslo innovatieweek, maken er kennis met enkele impactondernemers en investeerders. We sluiten de trip af met een unieke beleving in de Noorse natuur.

Wat

The Nordic Secret Impact Tour

Els De Geyter / Wannes Van Giel

25/09 tot 29/09/2023

Doelgroep

Bedrijfsleiders van startups, scale-ups en KMO’s en middle managers van grotere bedrijven die meer willen inzetten op duurzaamheid en op zoek zijn naar inspiratie.

Wil je het unieke ecosysteem van Oslo ervaren en inspiratie krijgen van over hoe je zelf als startup, scale-up of gevestigd bedrijf meer wilt inzetten op positieve impact dan is deze Impact Tour zeker iets voor jou.

In zijn boek ‘Tomorrow’s economy’ pleit Per Espen Stoknes voor een nieuwe vorm van economische groei nl. gezonde economische groei die meer regeneratief is dan verspillend, die problemen herstelt in plaats van ze te vergroenen, en de rechtvaardigheid herstelt in plaats van de ongelijkheid te vergroten. Stoknes laat zien dat we al over de middelen beschikken om gezonde groei te bereiken, maar dat ons succes afhangt van veranderingen in innovaties, overheidspraktijken en individueel gedrag. 

Dat Stoknes een Noors is lijkt helemaal niet toevallig als je weet dat de Noorse landen vandaag leider zijn in de impactrevolutie en als geen ander aan de slag gaan met deze nieuwe vorm van economische groei. In 2021 haalden de impact startups in de Noorse landen maar liefst 5,5 miljard aan investering op. Zweden was lang koploper maar sinds 2021 is ook Noorwegen volop op de trein van Impact investering gesprongen. Maar ook talloze andere bedrijven hebben de jongste jaren aangetoond dat het perfect mogelijk is om een succesvol bedrijf neer te zetten terwijl je streeft naar gezonde groei.

Deze inspiratiereis is ontworpen om je de kracht van positieve impact te laten ervaren en om te ontdekken hoe ook een tijd in de natuur deze ervaring zal versterken.

Voorlopig programma

Kennismaking met het Oslo impact-ecosystem - Introductie tot en deelname aan de Oslo innovation week - namiddag deelname Cleantech event - Diner

26/9

Heenreis naar Oslo (aankomst late namiddag) - Transfer naar hotel en check-in - Diner

25/9

Voormiddag: deelname aan de Oslo innovation week (in te tekenen op open programma) Namiddag: event ism Flanders Investment and Trade rond het thema Impact Investment en Climate Tech - Diner

27/9

Transfer en vroege terugvlucht naar huis. Aankomst in Brussel om 8u45.

29/9

Natuurbeleving is Østmarka inclusief lunch - Slotdiner

28/9

3750€ (Indicatieve prijs: deelname aan het volledige programma zoals beschreven en inclusief vluchten).

Prijs

Els De Geyter

Als adviseur en interimmanager begeleide Els De Geyter diverse organisaties in hun transitie naar toekomstbestendig leiderschap en het ontwerpen van een passend 'People & culture' kader. Zo werkte ze voor  Storyme, Showpad, Mediagenix, Xylos, Baloise, Axa, Proximus, ILean. Vandaag richt ze zich vanuit Glowstix op duurzaam leiderschap en duurzaam HR management. Als social impact entrepreneur ondersteunt ze niet alleen bedrijven, maar brengt ze duurzaam leiderschap ook graag zelf in de praktijk. In het verleden bouwde ze haar eigen startup Human Reef en nu is ze volop bezig met een nieuwe initiatieven rond duurzaam toerisme en inclusieve natuurbeleving onder de naam Globetwisters en Baerekracht. 

Wannes Van Giel

Een activist vermomd als ondernemer. Wannes gelooft dat ondernemingen succesvoller zijn als ze duurzaamheid centraal stellen in hun strategie maar ook dat duurzame bedrijven succesvoller zijn als ze marketing en communicatie gebruiken om hun oplossing toegankelijker te maken. Wannes komt uit de duurzaamheidsbeweging waar hij de kracht van activisme leerde waarderen. Als ondernemer ontdekte hij de duurzame hefboom van bedrijven. Wannes is gefascineerd door gedragswetenschappen en innovatie-strategieën. Hij ziet ze als onmisbare tools in het decennium van duurzame actie. Zijn campagnes leverden tal van impact awards op. Hij werkte onder meer voor Reynaers Aluminium, Beaulieu International Group, Reynaers Group, Ajinomoto, Argenta en verzorgde tal van overheidscampagnes waaronder Donderdag Veggiedag.

Het programma is nog niet definitief en ook de definitieve prijs is nog niet bekend. Registreer je alvast bij christoph@bigtrees.be als geïnteresseerde.

Interesse?

INSCHRIJVEN SLECHTS MOGELIJK TOT 30 MEI

bottom of page