top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees
  • Writer's pictureWannes Van Giel

Voedselbos avonturen!

Afgelopen week zijn we met de collega’s nog eens een paar uurtjes de natuur in getrokken. Niet de ‘wilde’ natuur, maar de ‘eetbare’! We hebben een bezoek gebracht aan het voedselbos, Zoetenhof in Destelbergen-Lochristi.

Maar wat is een voedselbos? Een voedselbos is ook wel een eetbaar bos of een bostuin genoemd, het is een ontworpen ecosysteem dat is geïnspireerd op een natuurlijk bos, maar is gericht op de productie van voedsel. Het is een vorm van permacultuur waarbij er verschillende lagen vegetatie samenwerken om een duurzame en zelfvoorzienende voedselproductie systeem te creëren.


Voedsel = top. Bos = top. Voedselbos = helemaal top!


Het moge duidelijk zijn dat we bij bigtrees nogal sterk geloven in de kracht van slimme oplossingen om op een duurzame manier te leven. Dus zo’n permacultuur voedselbos is wat ons betreft helemaal top!


Het combineert niet alleen twee van onze favoriete dingen (voedsel & bos) maar voedselbossen bieden nog veel meer voordelen: ze dragen bij aan de verbetering van de bodemkwaliteit, bevorderen de biodiversiteit door het creëren van habitats voor verschillende soorten flora en fauna, en verminderen de afhankelijkheid van intensieve landbouwmethoden die schadelijk zijn voor het milieu.
Dus hoppa: meer van dat! Dikke merci aan Philippe van het Zoetenhof voor de rondleiding!תגובות


bottom of page