top of page
  • linkedin bigtrees
  • instagram bigtrees
  • facebook bigtrees
  • Writer's pictureWannes Van Giel

Week van het Bos


 

Vanaf 10 oktober is het is week van het Bos. Een perfect moment om te vertellen waarom wij bigtrees heten.Week van het Bos


20 jaar geleden was onze oprichter Wannes, samen met zijn beste vriend aan het wandelen in het nationaal park Sönfjellet in Zweden. Daar las hij het boek Cradle to Cradle, renew the way we make things van McDonough en Braungart.


In het boek wordt de kersenboom gebruikt als metafoor voor hoe onze economie moet functioneren. Het basale doel van mensen is om nakomelingen te maken en die te voeden zodat ze kunnen groeien. Sinds de industriële revolutie doen we dat door de natuur te misbruiken. We roven haar grondstoffen en dumpen gevaarlijk afval terug. We verbranden voedingsstoffen en pompen de lucht vol CO2. Met catastrofale gevolgen voor de planeet en voor onszelf.Week van het Bos

In het boek wordt de kersenboom gebruikt als metafoor voor hoe onze economie moet functioneren. Het basale doel van mensen is om nakomelingen te maken en die te voeden zodat ze kunnen groeien. Sinds de industriële revolutie doen we dat door de natuur te misbruiken. We roven haar grondstoffen en dumpen gevaarlijk afval terug. We verbranden voedingsstoffen en pompen de lucht vol CO2. Met catastrofale gevolgen voor de planeet en voor onszelf.
Een kersenboom heeft dezelfde doelstelling: nakomelingen maken en zorgen dat die gevoed worden. Alleen heeft een boom een totaal andere strategie. Een boom levert diensten aan haar omgeving terwijl die productief is.Week van het BosStel je een bedrijf voor dat sociale cohesie in een stad bevordert en het afvalwater zuivert.

De wortels van de boom houden de aarde vast en zorgen voor een betere vochtbalans in de bodem.Week van het BosBeeld je een bedrijf in dat faciliteiten deelt met de buurt.

Het hout van de stam en de takken bieden nestgelegenheid aan insecten en vogels.
Week van het Bos


Droom je mee van een productieproces dat de lucht zuivert in een fabriek die zo mooi is dat je ernaar gaat kijken op je vrije dag?

De bladeren bieden schaduw aan dieren en zuiveren de lucht.

Week van het Bos
Kijk je ook uit naar een economie die onze biodiversiteit stimuleert en je instant gelukkig maakt, elke keer als je door je neus ademt?

De bloesems helpen vlinders en bijen en ze betoveren de omgeving met een heerlijk parfum.

Week van het Bos


Streef jij ook naar een economie waarvan het afval, voeding is voor andere bedrijven?

De vruchten zijn heerlijk om te eten en de overschotten geven compost aan de bodem zodat ook andere planten kunnen groeien.
Aan die dromen willen we bij bigtrees meewerken. Daarom doen wij duurzame bedrijven groeien en laten we duurzaam groeien in bedrijven.

 

Welkom in de duurzame economie.


Comments


bottom of page